lördag 3 december 2022

Dagens raritet XXV

Los Flippers - Pronto Vivermos Un Mundo Mucho Mejor, Sello Delfin 001, 1973, Colombia. Avbildad i Pokoras Record Collector Dreams 2001 och med 4 rating discs. Efter att vi bara hade lyssnat på salsa och annan latinomusik i flera veckor 2011/2012 i Colombia och Brasilien var vi hemma hos N i Bogotá. På en samlings-CD dök plötsligt titellåten på den här skivan upp och vi insåg då hur svältfödda vi var på rockmusik. Den snurrade många gånger de sista kvällarna där. Vi var synnerligen lyriska.

Väl hemma köpte jag den på CD, men jag har hela tiden velat ha en originalvinyl. Nu dök det upp ett exemplar som verkade vara i ett någorlunda anständigt skick och jag slog till. Skivan spelar riktigt bra, lite fint knaster mellan låtarna och omslaget är aningen kantstött, men jag kan verkligen leva med skicket. Ett av årets bästa nyförvärv!

Los Flippers släppte två skivor innan Pronto Vivermos Un Mundo Mucho Mejor. De ska vara mera åt garage- och psykedelia-hållet. Pronto Vivermos Un Mundo Mucho Mejor drar mera åt hårdrock och hård funkrock och med en touch av psykedelia. Bandet hade blivit en trio, men de tog med sig ett helt gäng blåsare in i studion. Titellåten är fortfarande det bästa spåret, men hela skivan levererar smokin' rock' roll och heavy psych, precis så som vi vill ha den. Och labeln är topp!

Oye

Pronto Vivermos Un Mundo Mucho Mejor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar