lördag 10 december 2022

Dagens raritet XXIX

Chain - Towards the blues, Infinity SINL 934 295, 1971, Australien. Avbildad i Pokoras 6001 Record Collector Dreams och med 1 rating disc. 

Den här skivan har jag länge velat ha i samlingen på grund av låten Black and Blue. Den fanns nämligen på repertoaren redan på Half Mans tid på 1990-talet. Vi har fortsatt spela den med Skånska Mord och den finns faktiskt även inspelad, även om vi aldrig släppt den. Ann-Sofie Hoyles från Spiders är med och körar på inspelningen. Hursomhelst, det var en skiva J hade tidigt och det var därifrån vi hämtade den. Vår version är ganska rejält omgjord i jämförelse med originalet. Vad jag inte vetat tidigare är att Black and Blue faktiskt var en stor hit i Australien när den släpptes. 

Chain är/var Australiens stora bluesband. Skivan är riktigt bra, särskilt fint gungar de på från Boogie och framåt. Jag har deras första platta, Chain Live från 1970 och borde nog även införskaffa de två andra sjuttiotalsplattorna, Live Again från 1972 och Two of a Kind från 1973. Svåra plattor förstås, men inte omöjliga.

Boogie

Black and Blue

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar