lördag 26 november 2022

Dagens raritet XXI

Day of Phoenix – Neighbour's Son, Sonet SLPS 1549, 1972. Avbildad i Pokoras 7001 Record Collector Dreams och med 2 rating discs.

Neighbour's Son är en ganska tam skiva om man jämför den med deras förstlingsverks, Wide Open N-Way, mera mörka psykedelia, jazzrock och långa improvisationer, men den har ändå sina stunder. Musiken ger vissa associationer till amerikansk västkustpsykedelia och ibland hör man att Cy Nicklin (Culpepper's Orchard) var en tidig medlem. B-sidans Turn me On är nog mitt favoritspår. Liksom Wide Open N-Way är den producerad av Colloseums Tony Reeves. Han spelar dessutom basgitarren på ett spår. 

Turn me on

Även Wide Open N-Way (1970) finns presenterad i 7001 Record Collector Dreams och har 2 rating discs, men då ska det vara det danska originalet på Sonet. Jag har ett franskt original på Stateside. Här är den amerikanska västkustpsykedelian än tydligare, men tyngre och mörkare och mera jazzbetonad. Cy Nicklins ande är än mer påtaglig. Tre låtar har en spellängd över 11 minuter och det ger utrymme för många spännande utflykter. Wide Open N-Way är definitivt en av de bästa danska plattorna i min bok! Jag väljer att bjuda på Cellophane #1 & #2, men hela skivan är mycket njutbar!

Cellophane #1 & #2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar