onsdag 2 november 2022

Dagens raritet XIX

Povl Dissing & Burnin Red Ivanhoe – 6 Elefantskovcikadeviser, Sonet SLPS 1528, 1971. Skivan finns avbildad i Pokoras 5001 Record Collector Dreams och med 1 rating disc.

Här finns den ultimata versionen av Tingel-Tangelmanden (10:20). Ole Ficks distortion i de långa gitarrsolona är överjordisk och låten byggs upp till en utomordentligt mörk och intensiv historia. Det är psykedeliskt och så bra som det någonsin blir.

I övrigt är en det ganska tam skiva där Burnin Red Ivanhoe är kompband till Povl Dissings singer songwriter-material. Det finns några fina instrumentpartier här och var. Et Samfund börjar lovande med flöjt, saxofon och gitarr, men låten är för tossed. Hade de fortsatt jamma vidare på den hade det kunnat bli något. Skivan avslutas med Introduktion Til Medardus. Avantgarde som också den eventuellt är på väg att bli något, men kaoset tonas ned när trummorna kommer igång ordentligt. 6 Elefantskovcikadeviser är ändå värd att ha i samlingen på grund av Tingel-Tangelmanden och omslaget.

Tingel-Tangelmanden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar