fredag 4 november 2022

Dagens raritet XX

The Elastic Band – Expansions On Life, Decca Nova SDN 6, 1969. Presenterad i Pokoras 5001 Record Collector Dreams och med 2 rating discs.

Jag har nog knappast hört den här plattan sedan den köptes för 30 år sedan. Det är inte skivan man faller som en fura för direkt utan den kräver ganska säkert lite tillvänjning. Om det ens kan hjälpa. Den känns väldigt splittrad och sådant drar ofta ned betyget. Det är dock ganska kompetent spelad bluesrock, folk, progressive med jazztouch och svulstig psykedelia. 

De låter som bäst i de primitivare bluesrocklåtarna som lunkar fram i bästa Song For Jeffrey-anda. Öppningsspåret Mother Goose är ett sådant. I Last Person in the Bar spelar de blues och med ett antal blåsare och får till en ganska svängig progressiv bluesrock. Den går hem här. 

I andra låtar associerar jag till Procol Harum och Traffic och det är förstås inte det sämsta, men låtarna håller inte riktigt fullt ut. Life Still Goes On börjar som ballad, men har ett jazzigt mellanspel med orgel. Sad Jazz är atmosfärisk och vacker. De avslutar med ytterligare en Song For Jeffrey-doftande låt, Sunrise Work 'Till Sunset, och som även den får sig ett trevligt jazzigt parti, fast denna gång med flöjt i täten.

Skivan är väl mest känd för att Andy Scott spelade här innan han gick med i glamrockbandet Sweet.

Styggt laminatsläpp, men skivan spelar M-.

Sad Jazz

Sunrise Work 'Till Sunset

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar